Bransjenytt

Nyheter fra hele landet

Forfatter: Admin          Publisert: tor 27. september 2018


Nybygg: 100% egenprodusert
TEKST: Trine Melheim Næss    
FOTO: Kjetil Fromreide
 
NOBI Askøy hadde vokst ut av de gamle kontorlokalene, og måtte tenke nye løsninger.
 
–  En forretningsforbindelse fortalte meg at kontorer gir ikke mye penger i kassen, sier daglig leder, Espen Mikalsen.
 
Derfor ble det kombinasjonsbygg, både kontorer og produksjon. Alle elementer er egenprodusert.
 
– Det nye bygget gir langt bedre arbeidsvilkår for våre ansatte og det er mye triveligere å ta imot besøk nå. Vi har fått gode møtelokaler og fin kantine som kan åpnes opp for  større møter (max ca 70 personer). De gamle lokalene hvor vi sveiset armering, hadde for dårlig ventilasjon. Nå har vi lokaler som har god høyde under taket og skikkelig avtrekk for de farlige sveisegassene, sier Mikalsen.
 
NOBI har bygget et moderne verksted for montering av armatur til vannkummer. I montasjeverkstedet er det montert traverskran og løftebord for å kunne jobbe i riktig arbeidsstilling. I formverkstedet for Briljantkummer er det laget et eget avlukket rom for coating.
 
–  I tillegg har vi nå gode hylleplasser for isoporkjerner, hatt og stilk som må bearbeides før den settes i form forteller Espen Mikalsen.
 
Rundt bygget er det laget god plass til mottak av varer som skal bearbeides eller monteres. I tillegg er det utvidet lagerplass for ferdige produkter med ca. 7-8000 m2.
 
NOBI har valgt egne produkter i alle ender av prosjektet, også utenfor. Rundt bygget er det lagt belegningsstein, maskinelt og resepsjonen har en god kunde bygget av egenprodusert Rådhusmur.
 
–  Vi gleder oss til utomhusarbeidet står ferdig så vi kan pynte utenfor med trær og busker, sier Mikalsen.
FAKTA:
 
■ Størrelse: ca. 2300 kvm
 
■ Grunnarbeid: 
Inges Fjellspregning, Soltvedt maskin
 
■ Rørlegger: Bergen rørteknikk 
 
■ Ventilasjon: R. Torgersen AS
 
■ Elektro: Håkon Olsen AS
 
■ Heiser: Demag
 
■ Byggeledelse: 
Midtun Consulting AS

 

 

Vellykket sommertreff 
 
Fredag 15. juni var det sommertreff hos Narmo Betong. Fabrikklokalet var rigget med miniutstillinger slik at deltakerene fikk sett på Basal Briljant, Optikum og alle nye konsoller for vannkum iht VA-miljblad nr 112. Jon Arild Holte fra Loe Rørprodukter informerte om kumløsninger og vannkum iht. VA-miljøblad 112.
 
Totalt 60 personer samlet seg på fabrikken og tilbakemeldingene fra de besøkende var overveldende positive.

 

 

Investerer og oppgraderer

Loe Rørprodukter Nords fabrikk i Trondheim investerer i fabrikk-lokalene. VIBRO-bordene har blitt bygd om og kapasiteten er doblet. Dette er den tredje planlagte ombyggingen som BASAL-medlemmet har gjennomført den siste tiden. Nå gjenstår bare en. 
 
– Vår fabrikk ligner mer og mer på Loe-gruppens produksjonslokaler i Hokksund med hensyn til automatisering. Vi gjør dette for å kunne møte etterspørselen i markedet og for å fortsatt kunne levere varer av høy kvalitet til lav pris, sier salgsansvarlig Morten Landro. 
 

 

 
 

 

FÅ BLADET TILSENDT
LAST NED PDF

Nr. 2 - 2018